KÖYÜMÜZ








llçenin doğusuna düşmektedir. Kamışçık, Elemin, Fakıdağ, Çürük ile Zile'nin Acıpınar köyleriyle komşudur, ilçeye 17km., il merkezine 107 km. uzaklıktadır.
Köyün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemesine rağmen 400 yıllık bir geçmişinin olduğu söylenmektedir. Sarıköy halkının Sivas-Yıldız elinden geldiği söylenmektedir. Yıldızeli'nde de Sarıköy ve Elemin köylerinin bir arada olduğu, bugün de Sarıköy ve Elemin köylerinin bir arada olduğu ve bu ismi oradan aldığı söylenmektedir.
Köyün geçim kaynağı tarım, hayvancılık ve yurtiçi-yurtdışında değişik mesleklerde çalışmaya dayanır. Özellikle yurtdışında (Rusya, S. Arabistan, Libya) çalışanı çoktur. Yurtiçinde çalışanların çoğu inşaat demircisidir.
Tarım sulu ve kıraç arazide yapılmaktadır. Arazisi verimlidir. Çekerek ırmağı üzerinde kalan sulu arazide şeker pancarı, buğday, arpa, meyve, sebze ekimi yapılmaktadır.

6 yorum:

musa dedi ki...

orası bizim köy fakat daha güzel resimler kosanız daha iyi olacak e aynı zaman da hocalarımızla ıletişim için bir kutu plusturmanızı rica ediyorum

sarıkoylu dedi ki...

bende sarıköy lüyüm.her ne kadar 15 yıldır sadece 1-2 ay kaldıysam da köyüm benim için dünyanın en güzel yeridir.Çocukken derelerinde ırmaklarında az mı gezdim.eski bir okulumuz vardı hocam Sedayi Altın beni duvar üzerine düşecek diye başka sıraya oturtmuştur.Sonradan bir okul yapıldı o okulda okumak bana nasip olmadı ama duyduğuma göre o okulun da duvarları hep çatlamış bir kaya başında harapmış.Bence bunun nedenleri:

O zaman ki dönemin kaymakamı okul yerini iyi seçemedi.
Okul yapılırken iyi malzeme kullanılmadı yapılırken aksaraylı mütahhit yolsuzluk yaptı

hep merak ettim o kaya başında tuvaleti bile olmayan bir okul yaparken ya o kayadan çıcuklar ucuruma düşebilir diye kaygı duyulmadı ya uçurumun dibine okul mu yapılır mış

Kenan dedi ki...

Herkese selamlar
Bir Sarıköylü ve bu okulun yetiştirdiği ilk öğrencilerden biri olarak; bu okulun faaliyetlerinde ve gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Okulumuzu İnternet vasıtasıyla dünyaya açmaları ve bu işin öncüleri olmaları sebebiyle de ayrıca kutlarım.
Bu konuda biraz geç kalmış olsakta bundan sonrası için güzel işler yapılacağı konusunda olumlu düşünüyorum.Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu işe gönül veren arkadaşlarla birlikte çalışmaktan onur duyarım.


kenan_kaya66@hotmail.com

Orhan ALAN dedi ki...

merhaba ben orhan ben öncelik le bu sitenin kurulumunda emeği geçen bütün arkadailara çok teşekür ediyorum. Ben köyde hiç okumadım ben sadece yaz döneminde köye ziyarete gidiyorum ama okulun vahim bir durumda olduğunu biliyorum bu yaz köye yeni bir okulun yapılacağını öğrendiğimde çok sevindim bizim köyümüz daha güzel şeylere laik sizden bi ricam var arkadaşlar bu sitemizi zenginleştirmek(resim,video,yazı) artık bize düşer haydi bakam sarıköylüler

şahin dedi ki...

Merhaba.Bütün öğretmenlerimizin öğretmen gününü kutlar,nice yeni nesiller yetiştirmelerini temenli ederim.meslek hayatlarında başarılar dilerim.

musa dedi ki...

sayın hocam bu sitedeki yazılar niçin hep aynı...