23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'NDAN GÖRÜNTÜLER

Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayandığı , ulusal egemenliktir.

4/A SINIFI HALK OYUNLARI EKİBİ ANLATIYOR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaştığında öğretmenimiz halk oyunları ile ilgili çalışma yapacağımızı söyledi. Bizim isteyip istemediğimizi sordu. Biz çok mutlu olmuştuk ve “tabi ki oynamak isteriz” dedik.
Öğretmenimiz bir ön eleme yapacağımızı söyledi. Bunun için basit figürler gösterdi. Bu figürleri yapabilenler ekibe seçilmişti. Öğretmenimiz “ çayda çıra ve demirci ” oyununu oynayacağımızı söylediğinde çok mutlu olduk. Çünkü hiç böyle bir oyun duymamıştık. Yeni oyunlar öğreneceğimiz için heyecanlıydık. Her gün çalışmaya başlamıştık. Çalışmalarımız yorucu geçiyordu ama tatlı bir yorgunluktu. Her gün bir figür öğreniyorduk. Figürleri öğrendikten sonra koreografiyi oluşturmaya başladık. 23 Nisan da oynamaya hazırdık. Kıyafetlerimizin nasıl olacağına öğretmenimizle birlikte karar verdik. Öğretmenimiz kıyafetlerimizi getirdiğinde çok mutluyduk.
Bayram günü geldiğinde çok heyecanlıydık, bir de o kadar mutluyduk. Ayrınca çocuk olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyorduk. Oyun sırası bize geldiğinde öğrendiklerimizi bütün gayretimizle oynadık.
Biz çocuklara böyle güzel bir günü armağan ettiği için Mustafa Kemal ATATÜRK’e teşekkür ederiz.










2 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi günler ben kamışcık köyünden veysel solmaz site çok güzel olmuş ama birazda köyün resimlerini eklerdeniz çok güzel olur bence matematik öğretmenim harun kahramana selamlar....

musa dedi ki...

ya hocalarım bizim zamanımızda niye bu kadar güzel oyunlar düzenlemiyordunuz neyse ama güzel olmuş öğrencilerinize kolay gelsin ellerinize sağlık